Sommarkampanj 2006

(Article in Swedish. All contents are fictional.)

Uppdaterat: Nu uppdaterad med mer detaljerad information och färre kampanjer att välja från. Det är snart dags!
Uppdaterat (060513): Jihad borttaget pga vacklande intresse.
Uppdaterat (060515): Mer info om Utposten.
Uppdaterat (060517): Länkade till en massa nya bilder till Utposten.

Period att spela

(en kalender kommer att publiceras senare för att förenkla)
17-30 juni: Under denna tid bör vi ha en eller två kortare planeringsmöten, reda ut vilka som ska spela, för att göra karaktärer, planera speldatum, diskutera och ta en kopp kaffe. Jag kommer resa runt en del i Sverige under de veckorna, så vi får se när det blir av.
2:e juli – 13:e augusti: Under denna tid skall vi ha alla spelmöten, planen är cirka 2 per vecka (totalt 12?). Viss risk att jag försvinner en vecka, cirka 5-12 juli. Vi får planera så att spelgruppens kärna är med nästan varje gång, och så täcker vi in med ett antal gästspelare som gärna är med då och då.

Nedan de kandidater som finns kvar för kampanjspel. Jag lutar just nu åt Utposten men det kan ändras. Har ni särskilda åsikter i frågan, vilket ni borde ha :), hör av er. Maila mig eller kommentera här.

Kandidater

Utposten

MARINE.jpg
“Stridsgrupp 13, Postering Exo-5, 18:de marinregementet. Avancera mot koordinat 4532.34, 5514.245, 9399.2, 44.2 med omedelbar verkan. Ni står under direkt befäl. Håll koordinaten tills dropship anländer. Försvara den till siste man. Vidtag nödvändiga karantänåtgärder, området är infesterat. Utgå.”

Spelvärld: StarCraft .
Regelsystem: Enkelt regelsystem, ex. förenklat Neotech, Hyper, USCMC eller annat förslag.
Inspiration: The Bunker, Saving Private Ryan, Starship Troopers, Aliens (särskilt dialogerna), krigsfilmer i allmänhet, StarCraft/MC-fiction
Utan förvarning har vi attackerats av främmande livsformer, av bugs. Vi kallar dem zergs. Du tillhör en grupp av marines som har turen att få ett specialuppdrag – istället för att dö som alla andra i skyttegravarna skall ni säkra en fjärran koordinat. Inte så jävla svårt… men vad spelar det för roll när världen går under ändå?

En klassisk odyssé (ja, den Homeros skrev) genom det totala förintelsekriget, med svart humor, skräck, dilemman, profithunger och action. Men detta är inte hjärndöd bugkill eller USCMC.
Fler bilder:
starcraft.jpgchief20.jpggun1.jpg
Mer bilder hittar du här!

Karaktärer:
Dessa är de fyra kärnkaraktärerna. De kan modifieras om det finns särskilt anledning, men framförallt hoppas jag att respektive spelare kan fylla i med en bra personlighet och en del bakgrund (bakgrund är inte så viktigt, personlighet är viktigt). Blir du helsåld på en karaktär, hör av dig så tidigt som möjligt till mig, så jag kan prioritera dig.
Captain : Veteran och dekorerad officer som länge har stridigt mot terroristerna Korhals söner på Korhal IV. Han deltog en dryg månad i stridigheterna mot zergs innan han kallades upp till omloppsbana och är således den med högst erfarenhet av zergs. Mycket lojal.
Sgt. : Kolonist sedan flera generationer från Chau Sara, planeten som nu invaderats. Talar den lokala dialekten. Var medlem i Korhals söner men fångades och genomgick Neural Resocialization och har därefter operererat i särskilda insatsgrupper mot Korhals söner på Chau Sara.(Grov kriminell bakgrund?)
Lt. Z-D334 ‘: Ghost som följer med gruppen som särskild operativ. Hon har som uppgift att rekognosera och lönnmörda vid behov. Har som alla ghosts tränats och genmanipulerats sedan barnsben.
Sgt. : Gruppens medic, som är helt färsk från akademin. Idealist. Bristen på medics är mycket stor och alla med erfarenhet behövs vid fronten. Har aldrig varit i verklig strid, bara simulerad.

Med gruppen följer också:
6 marines (namn i stil med 219XMS87632): Lojala marines som nästan alla tidigare stridigt på Chau Sara mot Korhals söner. Flera av dem verkar ha större biverkningar än normalt av Neural Resocialization (de flesta marines är “rehabiliterade” kriminella). En av dem är utbildad fordonstekniker, en annan är en firebat (eldkastare).
Dr. Ula Isarki: En xenometerolog. Hon följer med gruppen tillsammans med sin assistent Asst. Clarke. Hennes uppgift är oklar men hon antas veta någon om platsen de ska till.

The Deal

3waydance.jpg
“3 autohagel, 6 kg hexamin, 15 provör, 2 destilleringsmaskiner, 2 kg C4, en postbox, 18 sprutor, bandage, rånarluvor och enheten laddad med porr. Vi var redo att ta över stan. Vi kommer bli så jävla rika.”

Spelvärld: Neotech (annan modern el. cyberpunk kan funka). OBS: FÖRSTA SPELTEST AV NÄSTA VERSION AV NEOTECH
Regelsystem: Neotechregler, modifierade för att funka bättre med gruppsamspel, droger och psykos
Inspiration: Gamla GTA-spelen,
Lock Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Layer Cake, etc.
Tre syskon (bröder?) och eventuella närstående (partners, gamla vänner) driver en liten men välmående knarkhandel i Hong Kong. Kampanjen hanterar både de vardagliga problemen och större konflikter. Temat är att ”de stora grabbarna” börjar försöka spela ut syskonen vars kamp snart blir om ren och skär överlevnad. Fokus i kampanjen kan antingen ligga på speladrivet spel eller plotdrivet spel. Stämningen skall vara jordnära men något uppskruvad med bisarra karaktärer och ett mycket nära samspel mellan karaktärerna.

7 thoughts on “Sommarkampanj 2006”

  1. Jihad och utposten verkar vara skoj.. Tyvärr är jag väl mest aktuell som gästspelare pga. fru och barn :-)

  2. Vet ännu inte i vilken mån jag skulle kunna medverka, men Utposten och Jihad får även mina röster.

  3. Är också osäker på hur mycket jag kan medverka, kanske några gånger i juli iaf. The Deal, Utposten och Jihad är alla lika intressanta för mig. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *